Работа | Цигулка | Пловдивска
филхармония
| Пловдивска
опера
| Верди
фестивал


то тук работя аз! Това е работното ми място. Пред вас е една моя снимка с колегите.
Но фотографът нямаше подходящ обектив като за мен и затова снима отдалеч. Така е във фотографията - като нямаш ноебходимия обектив, избираш подходящ ъгъл или позиция. Сами виждате резултата - колкото и да съм обемен, трудно може да се разбере къде съм! На по-любопитните показвам.
Тази снимка е по своему уникална - запечатан е един от редките моменти, в които диригентът е с лице към публиката (не че тук му се вижда (лицето); то и публика няма, защото позираме, но това не пречи на уникалността на снимката!).

Когато постъпих през далечната 1992 г., това се наричаше Пловдивска филхармония. Сега, в резултат на правителствената политика на геноцид в областта на културата (и не само там !), се нарича Оперно-филхармонично дружество, тъй популярната абревиатура О Ф Д .

Със същия успех би могла да бъде Д О Ф - Дружество с Орязани Финанси, или само О Ф - Отчаяни (може и Откачени) Фанатици, или по асоциация с предидесетоноемврийския Отечествен Фронт - в смисъл, че я караме на гол ентусиазъм...

От горното следва, че изпълняваме и опери, т.е. имам и друго работно място. Но за съжаление не мога да ви го покажа, пък и не желая - то не е за показване. Някои го наричат оркестрина, но по-популярното, поне сред музикантите е "кошара" (може би неслучайно понякога се държим като овце). Макар, че на оркестрината в Пловдивска опера повече и подхожда немския израз за оркестрина: "Orkester Grabe" -

der Grab,-er (нем.) - гроб,
при това наводняващ се и ледено студен през зимата.
Както, надявам се разбирате, човек трябва да не е наред да снима подобни "гробници"!